Go Back
+ servings
Arabian Nights Chicken geserveerd met Midden-Oosterse rijst en geroosterde amandelen

Arabian Nights Chicken

De Arabian Nights Chicken bestaat uit langzaam gestoofde kippendijen in een saus van uien, knoflook, kurkuma, komijn, kaneel en een vleugje citroen. Het geheim zit ’m in het gebruik van gedroogde abrikozen en pruimen die langzaam hun zoete aroma afgeven aan het stoofvocht. Afgemaakt met geroosterde amandelen en verse kruiden, is dit gerecht tegelijk hartverwarmend en verrassend licht.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Arabisch, Jordanie, Midden-Oosters
Servings 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten
  

Arabian Nights Chicken

  • 6 kipdijfilets
  • zout
  • 1 eetlepel bloem
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 courgette
  • 1 puntpaprika
  • citroen- of limoensap
  • 2 eetlepels honing
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 handje gedroogde pruimen
  • 1 handje gedroogde abrikozen
  • 1 tl maizena
  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • een klein bosje koriander of platte peterselie

Midden-Oosterse rijst

  • 3 kopjes basmatirijst
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • een handje rozijnen
  • een klein bosje koriander of platte peterselie

Instructies
 

Arabian Nights Chicken

  • Snij 6 kipdijfilets in stukken en bestrooi met zout. Strooi er 1 eetlepel bloem over en meng erdoorheen. Verhit een scheut olijfolie en bak de kip hierin.
  • Snij 1 ui in halve ringen en snij 3 teentjes knoflook fijn. Voeg toe en laat dit meebakken.
  • Voeg 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kaneel en 1 tl zwarte peper toe en roer erdoor.
  • Rasp een 1 courgette en snij een 1 puntpaprika in ringen. Voeg toe en giet er een scheutje citroen- of limoensap en 2 eetlepels honing bij. Giet er een kopje water bij en verkruimel 1 kippenbouillontablet. Gooi er 1 handje gedroogde pruimen en 1 handje gedroogde abrikozen bij.
  • Laat de kipstoof 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Om de saus dikker te maken kun je 1 tl maizena omroeren met een scheutje water. Roer de maizena-slurry door de saus.
  • Rooster 2 handjes geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Zet de hittebron niet te hoog, want amandelen verbranden snel.

Midden-Oosterse rijst

  • Doe 3 kopjes basmatirijst in de rijstkoker (of kookpan). Voeg 1 tl kaneel, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 tl zwarte peper, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kurkuma en een handje rozijnen toe. Doe er 4,5 kopjes water bij. (1 kopje rijst - 1,5 kopje water). Zet de rijstkoker aan op het programma voor witte rijst of kook de rijst in een pan voor 10 minuten.
  • Roer de rijst om met een vork als deze gaar is. Hak een klein bosje koriander of platte peterselie en roer dat door de rijst.

Serveren

  • Hak een klein bosje koriander of platte peterselie. Schep de rijst in een klein kommetje en maak een bolletje rijst op een bord. Schep de kipstoof erbij en garneer het gerecht met de geroosterde amandelen en de fijngehakte koriander of peterselie.

Video

TIP

Probeer ook eens Midden-Oosterse Maqluba. Updide down rice.
Maqluba-uit-Jordanië-recept
 
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel