Go Back
+ servings
afrikaanse sausage stew in één pan op campingstelletje voor tent

Afrikaanse Sausage Stew

Dit gerecht is geïnspireerd op stoofpotjes uit Zuid-Afrika, waar het traditioneel wordt bereid met boerewors — een gekruide, verse worst die vaak op de braai (barbecue) belandt. Omdat ik op een camping kook zonder koelkast, gebruik ik een goed houdbare cervelaatworst als alternatief. Dat maakt het recept ideaal voor onderweg, tijdens het kamperen of als je simpelweg weinig voorzieningen hebt.
Maak je dit gerecht thuis? Dan kun je natuurlijk gerust gaan voor boerewors, braadworst of een andere verse worst. Maar zelfs met cervelaat krijg je een hartige, kruidige en verwarmende stoof die je in één pan bereidt.
De ingrediënten zijn eenvoudig: uien, knoflook, paprika, aardappel, tomatenblokjes, chilivlokken en Worcestershiresaus. Alles gaat de pan in en na 20 minuten heb je een warme, pittige maaltijd die perfect is na een lange dag in de buitenlucht.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Afrikaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 cervelaatworst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 zak voorgegaarde aardappelpartjes
  • peper en zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • worcestersaus
  • tabasco
  • cheddar kaas

Instructies
 

  • Snij 1 cervelaatworst in de lengte doormidden. Snij daarna halve plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worststukjes goudbruin en knapperig.
  • Snij intussen 1 ui grof en voeg dit toe als de worst is uitgebakken en vet heeft vrijgelaten. Snij 1 teentje knoflook fijn en laat dat meebakken met de worst en ui. Snij een 1 rode paprika en voeg toe. Roer er 1 tl chilivlokken door. Voeg 1 zak voorgegaarde aardappelpartjes toe en laat de aardappels 10 minuten bakken tot ze een bruin korstje krijgen.
  • Bestrooi het geheel met peper en zout en roer er 1 blik tomatenblokjes door. Vul het lege blikje voor ¾ met water en roer dat er ook door om de saus te verdunnen. Laat het gerecht nog 10 minuten pruttelen.
  • Voeg een scheutje worcestersaus toe en tabasco naar smaak. Leg een aantal plakjes cheddar kaas in de saus en laat deze smelten.
  • Schep de stew in kommetjes en garneer met blaadjes basilicum.

Video

TIP

Probeer ook eens dit makkelijke campinggerecht Mountain Man Breakfast
Koken op de camping met houdbare producten. Mountain Man Breakfast
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel