Snij 1 cervelaatworst in de lengte doormidden. Snij daarna halve plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worststukjes goudbruin en knapperig.
Snij intussen 1 ui grof en voeg dit toe als de worst is uitgebakken en vet heeft vrijgelaten. Snij 1 teentje knoflook fijn en laat dat meebakken met de worst en ui. Snij een 1 rode paprika en voeg toe. Roer er 1 tl chilivlokken door. Voeg 1 zak voorgegaarde aardappelpartjes toe en laat de aardappels 10 minuten bakken tot ze een bruin korstje krijgen.
Bestrooi het geheel met peper en zout en roer er 1 blik tomatenblokjes door. Vul het lege blikje voor ¾ met water en roer dat er ook door om de saus te verdunnen. Laat het gerecht nog 10 minuten pruttelen.
Voeg een scheutje worcestersaus toe en tabasco naar smaak. Leg een aantal plakjes cheddar kaas in de saus en laat deze smelten.
Schep de stew in kommetjes en garneer met blaadjes basilicum.