Ik gebruik in dit recept 1 pak gorditas. Dit zijn kleine tortillas. Als je ze niet kunt krijgen in de winkel kun je ze ook zelf maken. Leg dan een schoteltje (van een kopje) op een tortilla en snij met een mesje langs de rand tot er een kleine tortilla uitgesneden is.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en frituur 4 1 pak gorditas aan beide kanten goudbruin. Dit gaat heel snel als je olie heet is.
Giet na het bakken van de gorditas de olie uit de pan op een klein beetje na. Kluts 2 eieren en bak hier een omelet van in dezelfde pan. Schuif de omelet op je snijpank en snij reepjes van de omelet.
Snij een 1 avocado rondom doormidden, haal de pit eruit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snij het groene vruchtvlees in reepjes.
Smeer de krokant gebakken gorditas (tostadas) in met 1 potje milde salsa of tacosaus. Beleg ze daarna met de omeletreepjes, avocado en plakjes gerookte kip. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie.