Boen de citroenen onder heet stromend water met bijvoorbeeld een champignon borsteltje.
Haal met een dunschiller de schillen van de citroenen af. Zorg ervoor dat je niet teveel van het witte gedeelte eraf schilt. Stop de citroenschillen in een grote weckpot. Schenk 1 liter alcohol van 96% erbij. Sluit de weckpot af en zet deze 20 dagen op een donkere koele plaats.
Maak na 20 dagen een siroop door 1,5 liter aan de kook te brengen en daar 500 gram kristalsuiker in op te lossen. Laat het water 5 minuten zachtjes koken tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de pan met het suikerwater van de hittebron af en laat deze afkoelen.
Giet de inhoud van de weckpot door een zeef in de pan met suikerwater zodat de schillen achterblijven in de zeef. Meng goed door elkaar.
Schenk de limoncello met behulp van een vergiet in flessen. Dit kunnen ook gebruikte drankflessen zijn. Laat de limoncello heel koud worden door de flessen in de vriezer te leggen. Door het alcoholpercentage zal de limoncello niet bevriezen.
Na een uurtje of twee is de limoncello koud genoeg en klaar om gedronken te worden. Salute!