Go Back
+ servings
Tropische ananas kokoscake van overgebleven ananassap uit blik duurzaam en lekker

Tropische ananascake

Deze tropische ananascake is niet alleen verrukkelijk, maar ook milieuvriendelijk omdat je het sap uit een blik ananas op sap niet weggooit maar volledig benut. Dit recept belichaamt het idee van duurzaam koken en laat zien dat je met een beetje creativiteit en zorg kunt genieten van smakelijke traktaties zonder onnodige verspilling. Serveer de cake met een glimlach, wetende dat je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.
No ratings yet
Cuisine Tropisch
Servings 15 personen

Keukenspullen

  • 1 springvorm van Ø 20 cm

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • ± 250 ml ananassap
  • kokosschaafsel
  • 1 kopje suiker eventueel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat 100 gram roomboter smelten in een steelpan.
  • Breek 2 eieren in een beslagkom. Klop de eieren los met een garde.
  • Bekleed de bodem van een springvorm van Ø 20 cm met bakpapier. Smeer de randen van de springvorm in met een beetje van de gesmolten boter.
  • Gooi 250 gram zelfrijzend bakmeel in een vergiet en zeef het boven de eieren in de beslagkom. Giet er ± 250 ml ananassap bij. Je kunt hier overgebleven sap van ananas uit blik voor gebruiken. Natuurlijk kun je ook sap van perzik, mandarijn of fruitcocktail uit blik goed gebruiken. Klop het geheel met een garde door elkaar.
  • Voor de zoetekauwen onder ons: Het enige zoetmiddel is het ananassap. Als je dit niet zoet genoeg vindt, roer dan 1 kopje suiker door het beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bestrooi de bovenkant met kokosschaafsel.
  • Zet de springvorm 3 kwartier in de oven. Je kunt controleren of de cake gaar is door aan het einde van de baktijd een satéprikker in de cake te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

Video

TIP

Probeer ook dit recept eens met ananassap: Mexicaanse Carne Asada
Mexicaanse-carne-asada zoals streetfood in Mexico City
Keyword Bakken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel