Bijna elke Spanjaard ontbijt met Tostada met tomatensalsa. Het lijkt een beetje op de Italiaanse bruschetta en eigenlijk is het niets meer dan geroosterd brood met olijfolie, tomaat en vaak Serrano ham. Maar vergis je niet in de eenvoud ervan. Net als in de Italiaanse keuken verstaat men in Spanje de kunst om met weinig, maar zeer kwalitatieve producten iets lekkers op tafel te zetten. Dus koop een paar mooie rode rijpe tomaten, de beste olijfolie en Serranoham en ontbijt eens een keer als een Spanjaard.
1brood (b.v. Liefde & Passie brood van AH of chiabatta)Het brood hoeft niet vers te zijn.
Extra Vergine olijfolie
2grote, rijpetomaten
1sjalot (of een halve ui)
1kleinteentje knoflook
1pakjeSerrano ham
Instructies
Maak een salsa door 2 rijpe tomaten, 1 sjalot en 1 teentje knoflook te pureren in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.Besprenkel enkele snedes brood met extra vergine olijfolie en strooi er eventueel een beetje zout op. Rooster het brood in de broodrooster of een droge koeken- of grillpan. Smeer de salsa op het geroosterde brood. Beleg met plakjes Serrano ham. Lekker met een salade van kerstomaatjes, basilicum en olijfolie.