Go Back
+ servings
Makkelijk mee te nemen maaltijdpotten Food jars. Lunch to go.

Thaise, Mexicaanse of Marokkaanse maaltijd in een pot. Lunch to go.

Voor iedereen met een drukke baan die toch een supergezonde en lekkere lunch wil eten. Of voor diegenen die gewoonweg eens wat anders willen dan een bruine boterham met kaas tijdens de lunch. Hier zijn 3 ideeën voor snel te preppen maaltijdpotten die makkelijk mee te nemen zijn naar je werk. Je stopt de avond van tevoren gewoon alle ingrediënten in een grote jampot zodat de maaltijd makkelijk en zonder te knoeien mee te nemen is. Even opwarmen in de magnetron, gooi de inhoud in een kommetje en aanvallen maar!
4 from 1 vote
Cuisine Aziatisch, Marokkaans, Mexicaans
Servings 1 persoon

Keukenspullen

  • 1 grote jampot met deksel

Ingrediënten
  

Thaise maaltijdpot

  • 1 el honing
  • 1 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 limoen
  • 1 el water
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 4 el zwarte bonen
  • 4 el voorgekookte pandan of basmati rijst
  • 1 rode puntpaprika in ringen gesneden
  • 1 bosui
  • 1 handje peen juliënne
  • 2 plakjes rosbief of kipfilet
  • 1/2 rode peper in ringen gesneden
  • 1 el verse koriander
  • 2 el gehakte pinda's gehakt

Mexicaanse maaltijdpot

  • 5 el Mexicaanse salsa of taco saus
  • 4 el voorgekookte rijst
  • 4 el chilibonen in saus
  • 4 stukjes courgette
  • 1 blikje maiskorrels
  • 3 (vegetarische) gehaktballetjes
  • 1 handje peen juliënne
  • 1 el gehakte koriander
  •  jalapeño plakjes toevoegen naar smaak
  • 1 el pittenmix pompoen- en zonnebloempitten

Marokkaanse maaltijdpot

  • 4 el couscous
  • 2 el kikkererwten
  • 3 cherrytomaten
  • 2 handjes rauwkost (naar keuze)
  • verse basilicum
  • 1 tl Ras el hanout
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 tl harissa of sambal
  • 1 schijfje limoen of citroen

Instructies
 

Thaise maaltijdpot

  • Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 1 el pindakaas, 1 el oestersaus, 1 el honing, 1 tl sesamolie, het sap van een halve limoen, 1 el water en een flinke tl thaise rode currypasta. Roer met een vork tot een egale dressing.
  • Schep er vervolgens 4 el zwarte bonen en 4 el voorgekookte pandan rijst bovenop. Daarna stop je achtereenvolgens in de pot: een aantal ringen puntpaprika, 1 in ringen gesneden bosui, een handje peen juliënne, 2 plakjes rosbief, ringetjes rode peper, 1 el korianderblaadjes en 2 el gehakte pinda’s.
  • Schroef de deksel er weer op en bewaar de pot zolang in de koelkast.
  • Verwarm de pot zonder deksel 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kommetje. Klaar!
    Makkelijk mee te nemen maaltijdpotten Food jars. Lunch to go.

Mexicaanse maaltijdpot

  • Schep 5 el Mexicaanse salsa of taco saus in een grote jampot. Schep daar vervolgens 4 el voorgekookte rijst (naar keuze) en 4 el chilibonen bovenop. Snij 4 plakken van een courgette en snij deze plakken in kleine blokjes. Voeg toe aan de pot. Schep er 2 eetlepels maiskorrels op. Snij 3 (vegetarische) gehaktballetjes doormidden en voeg toe. Een handje peen juliënne. Een eetlepel gehakte koriander. Een aantal jalapeño plakjes naar smaak. Een eetlepel pittenmix (pompoen- en zonnebloempitten).
  • Sluit de pot af met de deksel en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Wanneer je de pot wilt gaan gebruiken, schroef je de deksel van de pot en verwarm hem 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kom en het is klaar!

Marokkaanse maaltijdpot

  • Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 4 eetlepels couscous, 2 flinke eetlepels kikkererwten, 3 doorgesneden cherrytomaten, 2 handjes rauwkost (naar keuze), een aantal basilicumblaadjes, 1 tl Ras el hanout, 2 tl bouillonpoeder, 1 tl harissa (of sambal) en een schijfje limoen (of citroen).
  • Sluit de pot af met de deksel en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Wanneer je de pot wilt gaan gebruiken, schroef je de deksel van de pot, giet kokend heet water in de pot totdat het water 1 cm (± 1 vingerdikte). boven de couscous staat. Schroef de deksel er weer op en laat de pot 5 minuten staan. Schud na 5 minuten de pot goed door elkaar en haal de limoen eruit. Verwarm de pot eventueel zonder deksel nog 3 minuten in de magnetron. Giet de inhoud in een kom en het is klaar!
    Marokkaanse maaltijdpot om mee te nemen. Moroccan Food Jar to go

Video

Keyword Lunch, Snel klaar
4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel