Kook 400 gram pandanrijst, giet de rijst na de kooktijd af en laat uitstomen. Roer de rijst met vork door om teveel plakken tegen te gaan.
Verhit een pan met een flinke laag zonnebloemolie.
Snij 4 kipdijfilets in stukjes en leg de stukjes kip op een bord of in een schaaltje. bestrooi de kip met zout, witte peper en 2 el maizena. Meng er doorheen.
Bak de kipstukjes goudbruin en crispy in de hete olie. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Snij terwijl de kip staat te bakken 1 ui in grove stukjes. Snipper 2 teentjes knoflook. Schil 1 stukje gember van ± 1 cm en hak in kleine stukjes. Snij 1 rode peper in ringen. Rol met je handen eventueel de zaadjes eruit voor een minder pittig resultaat. Snij 2 rode paprika's in stukjes van ± 1 x 1 cm. Snij een1 klein bosje koriander grof.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Bak hier eerst de stukjes 1 ui een paar minuten in. Bak daarna de 2 teentjes knoflook en 1 stukje gember een paar minuten mee en tot slot de 2 rode paprika's, 1 rode peper en 1 klein bosje koriander. De paprika mag knapperig blijven, dus niet te lang bakken.
Roer 2 el gele currypasta door de groenten en 1 volle tl tamarinde pasta, 1 flinke scheut oestersaus, 1 scheut vissaus en 1 scheut zoet-zure chilisaus.
Roer de stukjes ananas uit 1 blik ananasstukjes op sap door de curry en bewaar het sap. Dat kun je gebruiken in andere recepten.
Doe de gebakken kip terug in de wok en roer erdoor.