Zou jij ook graag willen ontbijten in Thaise sferen? En ben jij ook nog eens dol op eieren? Met dit makkelijke recept heb jij binnen no-time een Thais ontbijtje op tafel! Deze omelet is een typisch streetfood gerecht uit Bangkok en het is een snel en simpel ontbijt- of lunchgerecht wat je in een mum van tijd op tafel zet. Doe eens wat anders met je ei en maak deze lekkere Thaise omelet.
Kook een pandan rijst voor het benodigde aantal personen.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wokpan.Breek 2 eieren in een kom en roer deze samen met 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) tot een mengsel. Snij een rawit pepertje en een bosui in ringetjes. Voeg deze toe aan het ei. Neem met je vingers een plukje gehakt uit de verpakking en roer dit er door.
Controleer of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. Als het flink gaat bruisen is de olie heet genoeg om te frituren.
Schenk het eimengsel in de hete olie en laat het even bakken tot de onderkant er bruin en krokant uitziet. Vouw de omelet dubbel, laat nog een minuut bakken en probeer de omelet voorzichtig om te draaien. Laat de andere kant ook nog een minuut bakken.
Haal de omelet uit de wokpan en laat het uitlekken op keukenpapier. Dep de bovenkant ook af met keukenpapier.
Serveren
Schep de omelet op een bord en serveer met gekookte pandan rijst, schijfjes komkommer en tomaat, en geraspte wortel. Garneer met verse koriander en schenk er naar smaak Thaise Sriracha saus over.
Video
Keyword Bangkok, Ei, Streetfood, Thailand
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel