Laat 4 koolvisfilets een beetje ontdooien en hak ze in kleine stukjes. Doe de stukjes in een mengkom.
Klop 1 ei los en voeg toe, samen met 2 el rode curry pasta, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el Thaise vissaus en 2 el instant aardappelpuree. Snij van 4 kaffir limoenblaadjes de nerf eruit, leg de blaadjes op elkaar en snij ze in dunne reepjes. Voeg toe en roer alles door elkaar.
Verhit een flinke scheut plantaardige olie in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het beslag in de hete olie en druk het hoopje een beetje plat. Bak op deze manier 4 tot 6 fish cakes tegelijk.
Als de bovenkant een beetje gestold is draai je de fish cakess om en laat je de andere kant ook lekker goudbruin bakken.
Haal de fish cakes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de fish cakes op een bordje met chilisaus, schijfjes konkommer en limoen.