Go Back
+ servings

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Naar mijn mening kun je de keuken van een land het beste leren kennen door streetfood te proberen. Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Want papa betekent simpelweg aardappel in het Spaans. De habanero peper die in de aardappelpuree verwerkt is, is zeer scherp. Als je daar niet zo goed tegen kan, kun je ook een jalapeño peper gebruiken. Ik heb m'n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.Super lekker zijn deze rolletjes, die het erg goed zullen doen als traktaie op een feestje of een verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan de kaas en worst plank.MINDER TONEN
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zakje instant aardappelpuree
  • 1 habanero peper
  • eventueel: 1 kilo aardappels als je verse aardappelpuree maakt
  • 1 fles zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 1 pakje gordita's 8 stuks
  • 1 pakje cheddar kaas of geraspte cheddar kaas
  • cocktailprikkers
  • zure room of Griekse yoghurt
  • witte kaas
  • 1 jalapeño peper
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

  • Maak een zakje aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Of maak aardappelpuree van verse aardappels door 1 kilo iets kruimige aardappels met een beetje zout in 20 minuten gaar te koken. Giet een scheutje melk bij de afgegoten aardappels en voeg een klontje roomboter toe. Stamp de aardappels met een pureestamper tot puree.
    Snij een habanero peper in kleine stukjes. (Of als je de tacorolletjes minder scherp wilt hebben, gebruik dan een jalapeño peper).
    Roer de stukjes habanero door de aardappelpuree.
  • Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie.
  • Haal de gordita's uit de verpakking. Of maak zelf kleine tortilla's. Het recept vind je hier: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/
    Smeer de randen van een gordita in met een beetje water. Hierdoor blijft het beter plakken.
    Schep er een opscheplepel aardappelpuree net uit het midden op. Leg er een plakje cheddar kaas op.
    Rol de gordita dicht en steek een cocktailprikker in het uiteinde om het beter bij elkaar te houden.
    Maak op deze manier alle tacorolletjes.
  • Frituur 2 à 3 rolletjes tegelijk in de hete olie voor ± 5 minuten. Als de rolletjes er mooi goudbruin uitzien haal je ze met een schuimspaan uit de olie en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Ga zo te werk tot je alle rolletjes hebt gebakken. Hou ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 75 graden.
  • Leg de tacorolletjes op een schaal en geef ze een topping van zure room of Griekse yoghurt, verbrokkelde witte kaas, schijfjes jalapeño peper en verse koriander.
  • Tip. Je kunt zelf met de topping variëren. Ook lekker is het om een topping te deze toppings te gebruiken: guacamole, pico de gallo, ijsbergsla, radijs.

Video

TIP

Maak voor deze Tacos de Papa zelf je Mais Tortillas
Zelf Mexicaanse mais-tortillas-tacos-maken
Keyword Party, Streetfood
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel