Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten gaan simpelweg allemaal in het apparaat, aanzetten maar en even later is je heerlijk geurende nasi goreng klaar!
1zakjeSurinaamse-Javaanse nasi kruidenbv van Maussi kruiden of anders Conimex o.i.d.
200gramrauwe gamba's
2eieren
atjar tjampoer
vliespinda's
Instructies
Doe 2 koppen witte rijst in de binnenpot van de rijstkoker.
Voeg 1 nasi bami groentepakket toe maar doe de taugé en de rode peper er nog niet in. Doe heel de inhoud van het 1 zakje Surinaamse-Javaanse nasi kruiden erbij. Voeg ± 200 gram rauwe gamba's toe (of meer als je dat lekker vind). Meng alles goed door elkaar en voeg 3 koppen water toe.
Kies via menu select voor white rice en druk op start.
Bak vlak voor het einde van de bereidingstijd 2 spiegeleieren en snij de rode peper in ringetjes.
Schep de nasi op een bord. Leg er een spiegelei op, garneer met taugé, ringetjes rode peper, atjar tjampoer en een handje vliespinda's.