Sous vide maakt het proces niet alleen eenvoudiger, maar geeft je ook de vrijheid om zonder stress voor grotere groepen te koken. Geen zorgen meer over timing, overlopende eiwitten of gescheurde dooiers. In plaats daarvan kun je genieten van de rust in de keuken, wetende dat elk ei precies zo wordt zoals jij het wilt.
Vul de sous-vide waterbak voor de helft met water en stel de temperatuur van de sous-vide stick in op 75 graden.
Rooster een aantal boterhammen.
Laat de eieren (de hoeveelheid maakt niet uit) voorzichtig in het warme water zakken, zodat ze niet scheuren. Hier kun je ook een schuimspaan voor gebruiken.
Laat de eieren 15 minuten garen. Voor iets steviger gepocheerde eieren kun je ze 3 minuten langer garen.
Haal de eieren na 15 minuten uit de waterbak met een schuimspaan en laat ze kort schrikken in ijswater. (Als je geen ijs in huis hebt, gebruik dan in ieder geval heel koud water.
Tik een ei een beetje kapot en breek het voorzichtig open met je vingers. Laat het gepocheerde ei behoedzaam vanuit de schil op een geroosterde boterham glijden. Bestrooi desgewenst met zout en peper.
Het gepocheerde ei is op z'n best als het direct geserveerd wordt. Als dit niet mogelijk is dan laat je de eieren op een bord glijden en hou je ze warm in een warmhoudlade of oven op 80 graden.