Go Back
+ servings
Perfect Sous-Vide-gegaarde-entrecote

Sous-Vide gegaarde entrecote

Het sous-vide bereiden van entrecote is een geweldige manier om een perfect gegaard stuk vlees te verkrijgen. Het sous-vide proces zorgt ervoor dat de entrecote gelijkmatig gaar wordt en sappig blijft. Als je ervoor kiest om het vlees af te bakken, krijg je bovendien een smakelijke korst. Het resultaat is een heerlijk malse entrecote met perfecte gaarheid.Hier is een eenvoudig recept voor sous-vide gegaarde entrecote.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Ziva Savant
  • 1 Ziva OneTouch vacuüm sealer
  • 1 12 liter waterbak
  • 2 vacuümzakken

Ingrediënten
  

  • 2 entrecotes
  • zout en peper
  • verse salie
  • extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Vul de waterbak. Monteer de savant souds-vide stick erop en stel deze in op 55 graden.
  • Bestrooi de 2 entrecotes aan beide kanten met zout en peper. Smeer aan beide kanten extra vergine olijfolie. Leg er blaadjes verse salie op.
  • Schuif een voorbereide entrecote in een vacuümzak en gebruik de vacuüm sealer om de entrecote te vacumeren.
  • Laat de zakken met de entrecotes in de waterbak glijden (als deze op temperatuur is) en laat ze 45 minuten zachtjes garen.
  • Verhit een grillpan heel heet. (Je kunt ook een barbecue gebruiken). Haal de entrecotes uit de vacuümzakken. Grill de entrecotes 1 minuut aan beide kanten in de hete grillpan. Je moet het vlees echt horen sissen.
  • Haal de entrecotes uit de grillpan en laat ze heel even rusten. Snij de entrecotes in reepjes en server direct. Lekker met ovengeroosterde aardappelen en groenten.

Video

TIP

Probeer ook eens een Philly Cheese Steak met ribeye!
Philly-Cheese-Steak-het-lekkerste-broodje-met-biefstuk-en-kaas-uit-de-USA
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel