Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Snij een rode paprika in blokjes. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok en fruit de ui hier 2 minuten in. Voeg daarna de knoflook toe en bak even mee. Voeg 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 1 tl laos, 1 tl djinten en 1 el kippenbouillonpoeder toe en bak mee tot het gaat geuren.
Doe de gesneden paprika erbij en bak even mee. Voeg een een handje diepvriesdoperwten toe en 1 blikje gebroken sperziebonen van 200 gram toe, of wat je verder aan groenten hebt liggen (b.v. prei, wortel, paksoi). Laat de groenten even bakken en voeg een handje taugé toe. Bewaar wat tauge voor garnering. Voeg ongeveer 4 koppen gekookte rijst in gedeeltes toe en laat onder voortdurend omscheppen goed doorbakken.
Roer er een eetlepel sambal door en een flinke scheut ketjap manis en ketjap asin. Proef het gerecht en als het nog een beetje te flauw van smaak is, voeg je nog wat extra ketjap toe.
Bak in een koekenpan 4 spiegeleieren, of zoals de Engelsen zeggen: an egg sunny side up.
Schep de nasi goreng in een kom (of op een bord). Garneer met een beetje rauwe taugé en bawang goreng (gebakken uitjes). Leg het spiegelei erop. Selamat makan!