Verwarm de oven voor op 140 graden en kook een halve liter water in de waterkoker.
Snij het rundvlees in dobbelstenen. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak 1 helft van het vlees aan alle kanten bruin. Haal met een schuimpaan uit de pan en bak de andere helft.
Snipper 1 ui, 4 teentjes knoflook en een stukje gember. Fruit de ui, knoflook en gember in het overgebleven braadvocht van het vlees.
Snij 1 tomaat in stukjes. Voeg na een paar minuten de stukjes tomaat toe en bak even mee.
Meng 1 eetlepel bloem door het gebraden vlees. (Dit zorgt voor binding van de saus). Doe het vlees weer terug in de pan en voeg 1 tl ketoembar, 1 tl chilivlokken en 1 tl djintan toe.
Voeg een een flinke scheut ketjap manis, een eetlepel ketjap asin en een eetlepel azijn toe. Roer alles even door, verkruimel 2 runderbouillonblokjes en schenk er een halve liter gekookt water bij.
Breng het geheel aan de kook en zet de pan voor 2 uur in de oven op 140 graden.