Verwarm de oven voor op 140 graden en kook een halve liter water in de waterkoker.
Snij 1 kilo runderlappen in dobbelstenen. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak 1 helft van het vlees aan alle kanten bruin. Haal met een schuimpaan uit de pan en bak de andere helft.
Snipper 1 ui, 4 teentjes knoflook en 1 stukje gember ± 1 cm. Fruit de ui, knoflook en gember in het overgebleven braadvocht van het vlees.
Snij 1 tomaat in stukjes. Voeg na een paar minuten de stukjes tomaat toe en bak even mee.
Meng 1 el bloem door het gebraden vlees. (Dit zorgt voor binding van de saus). Doe het vlees weer terug in de pan en voeg 11 tl ketoembar, 1 tl chilivlokken en 1 tl djintan toe.
Voeg 1 flinke scheut ketjap manis, 1 el ketjap asin en 1 el azijn toe. Roer alles even door, verkruimel 2 runderbouillonblokjes en schenk er een halve liter gekookt water bij.
Breng het geheel aan de kook en zet de pan voor 2 uur in de oven op 140 graden.