Go Back
+ servings
Filipino Pork-of-chicken-adobo recipe

Pork of Chicken Adobo

Hoewel het minder bekend is buiten Azië, biedt de Filipijnse keuken een rijke culinaire ervaring die zowel comfort als avontuur biedt, met adobo als een perfect voorbeeld van de smaakvolle en veelzijdige gerechten die het land te bieden heeft.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Filipino
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • keukenpapier

Ingrediënten
  

Pork Adobo

  • een stuk procureur uit de groothandel of 4 dikke hamlappen
  • 1 espressokopje sojasaus
  • 1 espressokopje Chinese rijstazijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl zout
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 400 gram basmati- of pandanrijst
  • 1 rode peper
  • 1 bosui

Chicken Adobo

  • 8 kipdijfilets
  • verder alle andere ingrediënten zoals hierboven bescheven

Instructies
 

Pork Adobo

  • Snij 4 vingerdikke plakken van een stuk procureur uit de groothandel en snij de plakken in dobbelstenen. Doe de stukjes vlees in een schaal en giet er 1 espressokopje sojasaus en 1 espressokopje Chinese rijstazijn over en voeg 4 laurierblaadjes en 1 eetlepel zwarte peperkorrels toe. Meng dit met schone handen door elkaar. Laat dit 1 uur in de koelkast marineren.

Chicken Adobo

  • Snij een stuk procureur uit de groothandel in stukjes. Doe de stukjes vlees in een schaal en giet er 1 espressokopje sojasaus en 1 espressokopje Chinese rijstazijn over en voeg 4 laurierblaadjes en 1 eetlepel zwarte peperkorrels toe. Meng dit met schone handen door elkaar. Laat dit 1 uur in de koelkast marineren.

Pork en/of Chicken Adobo

  • Bedek een ovenschaal met keukenpapier. Haal het vlees met een schuimspaan uit de marinade en laat het uitlekken op het keukenpapier. Leg op de bovenkant ook een stukje keukenpapier. Bewaar de marinade.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie en bak het vlees in 2 gedeeltes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar het vlees apart.
  • Snij een 1 ui in parten en hak 6 teentjes knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in het vet van het vlees. Voeg 2 tl chilivlokken en 1 tl zout toe. Doe daarna het vlees weer terug in de pan. Giet de bewaarde marinade erbij. Breng het aan de kook, zet daarna de hittebron laag en laat het vlees 30 minuten pruttelen.
  • Voeg na 30 minuten een 1 blik kokosmelk en 2 eetlepels bruine basterdsuiker toe en meng erdoor. Laat het gerecht in een uur op een lage hittebron gaar worden.
  • Kook intussen 400 gram basmati- of pandanrijst.
  • Snij vlak voor het serveren 1 rode peper en 1 bosui in ringetjes. Doe de pork of chicken adobo in een serveerschaal en strooi de rode peper en bosui ringetjes erover. Serveer met de witte rijst en een lekker groentegerecht. Bijvoorbeeld Sambal Goreng Boontjes.

Video

TIP

Boevenstaand recept combineert goed met Sambal Goreng Boontjes
Sambal-goreng-boontjes-sperziebonen-in-een-pittige-Indonesische-kokosmelksaus
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel