Pilav met geroosterde pompoen en sjalot
De vegetarische pilav met geroosterde pompoen en sjalot volgens dit recept, is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de rijke smaken van geroosterde groenten combineert met de aromatische basiskruiden van pilav. Dit recept biedt een perfecte balans tussen zachte, gestoomde rijst en knapperige, geroosterde groenten, wat resulteert in een smaakvolle en bevredigende maaltijd.
Course Hoofdgerecht
Cuisine Midden-Oosters, Vegetarisch
Pilav
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl komijnzaad
- 3 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels
- 2 cm gemberwortel
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 groentebouillonblokje
- 1 kop zilvervliesrijst
- 1 bol burrata
- basilicum
Geroosterde pompoen
- 1 pompoen
- 3 sjalotten
- olijfolie
- zout uit de molen
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl komijnzaad
- ½ tl venkelzaad
- 1 tl chilivlokken
- ½ limoen
- honing
Geroosterde pompoen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij een middelgrote 1 pompoen doormidden. Haal met een lepel de zaden en draden eruit. Snij de helften in parten. Verdeel de parten op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij 3 sjalotten in grove stukken en leg die bij de pompoen.
Smeer de pompoenparten met een bakkwast in met olijfolie en bestrooi met zout uit de molen. Zet de oven op grillstand en grill de pompoen 30 minuten.
Maak intussen de spice-mix voor de pompoen door 1 tl gemberpoeder, ½ tl komijnzaad, ½ tl venkelzaad en 1 tl chilivlokken in een kommetje te mengen.
Haal na 15 minuten de pompoen uit de oven en strooi de spice-mix erover. Knijp het sap van een halve ½ limoen en sprenkel er wat honing over. Zet de bakplaat terug in de oven voor de resterende 15 minuten.