Go Back
+ servings
Lekkere knapperige Patat Frites uit de Airfryer

Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer

Het bereiden van patat in een Airfryer is een populaire en handige manier om knapperige en smakelijke frietjes te maken zonder de overmatige hoeveelheid olie die traditionele frituurpannen vereisen. De Airfryer maakt gebruik van heteluchtcirculatie om voedsel te koken, waardoor het een gezondere optie is voor het genieten van gefrituurd voedsel.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Airfryer

Ingrediënten
  

  • 1 kilo iets kruimige aardappels
  • 1 à 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Instructies
 

  • Was 1 kilo iets kruimige aardappels onder stromend water met bijvoorbeeld een champignonborsteltje.
  • Snij de aardappels in dikke frieten
    Frieten-snijden voor de airfryer
  • Doe de frieten over in een grote kom of schaal en dep ze af met een stukje keukenpapier. Meng er 1 à 2 eetlepel olijfolie door. Voeg zeezout en peper uit de molen toe en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn. Meng door elkaar.
  • Gooi de aardappels in de kookmand van de Airfryer. Druk op Airfry, zet de temperatuur op 210 graden en zet de te timer op 20 minuten. Druk op start.
  • Haal na 10 minuten de kookmand eruit en schud de frieten om. Schuif de kookmand er weer in en laat het de volgende 10 minuten verder bakken.
  • Als het goed is heb je na de bereidingstijd lekkere knapperige bruingebakken frietjes. En mocht dit niet zo zijn dan is je Airfryer waarschijnlijk niet geschikt en kun je een hoog kwalitatieve Airfryer kopen bij InstantPot. https://www.instantpot.nl/airfryers/instant-vortex-plus-clearcook-odorerase-rvs-5.7l

Video

TIP

Wil je liever patat bakken op de traditionele manier. Ga dan naar dit recept: Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat-Frites-zoals-bij-Bram-Ladage
Keyword Airfryer, Patat
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel