Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer
Het bereiden van patat in een Airfryer is een populaire en handige manier om knapperige en smakelijke frietjes te maken zonder de overmatige hoeveelheid olie die traditionele frituurpannen vereisen. De Airfryer maakt gebruik van heteluchtcirculatie om voedsel te koken, waardoor het een gezondere optie is voor het genieten van gefrituurd voedsel.
Was 1 kilo iets kruimige aardappels onder stromend water met bijvoorbeeld een champignonborsteltje.
Snij de aardappels in dikke frieten
Doe de frieten over in een grote kom of schaal en dep ze af met een stukje keukenpapier. Meng er 1 à 2 eetlepel olijfolie door. Voeg zeezout en peper uit de molen toe en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn. Meng door elkaar.
Gooi de aardappels in de kookmand van de Airfryer. Druk op Airfry, zet de temperatuur op 210 graden en zet de te timer op 20 minuten. Druk op start.
Haal na 10 minuten de kookmand eruit en schud de frieten om. Schuif de kookmand er weer in en laat het de volgende 10 minuten verder bakken.