Go Back
+ personen

Pasta Puttanesca

Het mooie van pasta puttanesca is dat het snel en eenvoudig te bereiden is. Terwijl je de pasta kookt, verwarm je de saus in een pan. De ansjovis smelt in de saus en voegt een diepe umami-smaak toe, terwijl de olijven en kappertjes zorgen voor een zoute en hartige smaak. De chilipepers geven het gerecht een aangename kick, maar je kunt de hoeveelheid aanpassen aan je eigen smaakvoorkeur.
Pasta puttanesca is een gerecht dat eenvoudig te personaliseren is. Je kunt bijvoorbeeld extra groenten zoals cherrytomaten, paprika of spinazie toevoegen voor een extra voedzame maaltijd. Zo voeg ik in dit recept tonijn uit blik toe aan het gerecht.
No ratings yet
Cuisine Italiaans
Servings 2 personen

Ingrediënten
  

Spice-mix

  • 2 el chilivlokken
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl zwarte peper

Pasta Puttanesca

  • olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 gram spaghetti
  • 1 potje a 240 gram kalamata olijven
  • ½ potje kappertjes
  • 1 blikje tonijn
  • 1 stukje grana padano
  • chiliolie
  • verse basilicum

Instructies
 

Spice-mix

  • Maak van tevoren de spice-mix door 2 el chilivlokken, 1 tl oregano, 1 tl tijm en tl zwarte peper door elkaar te mengen.

Pasta Puttanesca

  • Verhit een scheutje olijfolie in een brede hapjespan. Snipper 5 teentjes knoflook en fruit deze in de olijfolie.
  • Voeg 6 ansjovisfilets toe en laat deze 'smelten' in de olijfolie. Giet er 1 blik tomatenblokjes bij en laat het een paar minuten meebakken.
  • Voeg de spice-mix toe en roer door de saus.
  • Vul het lege blik tomaten met kraanwater en gooi het water erbij. Breng het aan de kook. Leg 200 gram spaghetti in de saus. De spaghetti zal niet direct in de pan passen, maar laat ze een beetje achter worden waardoor je de spaghetti gemakkelijk in de saus kan duwen. Laat de spaghetti op een laag pitje in 10 à 12 minuten gaar worden.
  • Verdeel 1 potje à 240 gram kalamata olijven en een half potje kappertjes over de spaghetti. Voeg tevens stukjes tonijn uit blik toe. (Als je het gerecht vegetarisch wilt houden voeg je geen tonijn toe).
  • Schep de spaghetti op een bord en rasp er grana padano over. Sprenkel er chiliolie naar smaak over en garneer met blaadjes basilicum.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel