Verhit een scheutje olijfolie in een brede hapjespan. Snipper 5 teentjes knoflook en fruit deze in de olijfolie.
Voeg 6 ansjovisfilets toe en laat deze 'smelten' in de olijfolie. Giet er 1 blik tomatenblokjes bij en laat het een paar minuten meebakken.
Voeg de spice-mix toe en roer door de saus.
Vul het lege blik tomaten met kraanwater en gooi het water erbij. Breng het aan de kook. Leg 200 gram spaghetti in de saus. De spaghetti zal niet direct in de pan passen, maar laat ze een beetje achter worden waardoor je de spaghetti gemakkelijk in de saus kan duwen. Laat de spaghetti op een laag pitje in 10 à 12 minuten gaar worden.
Verdeel 1 potje à 240 gram kalamata olijven en een half potje kappertjes over de spaghetti. Voeg tevens stukjes tonijn uit blik toe. (Als je het gerecht vegetarisch wilt houden voeg je geen tonijn toe).
Schep de spaghetti op een bord en rasp er grana padano over. Sprenkel er chiliolie naar smaak over en garneer met blaadjes basilicum.