Go Back
+ servings
Oliebollencake uit de oven in tulbandvorm met poedersuiker.

Oliebollencake uit de Oven

Oliebollencake uit de oven - een lichter alternatief voor oliebollen. Zonder frituren, krokant van buiten en luchtig van binnen. Perfect voor oud en nieuw!
Servings 12 personen

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 2 handjes rozijnen
  • kaneel
  • bloem
  • 1 pak oliebollenmix bv Koopmans
  • 500 ml warm water

Instructies
 

  • Schil een 1 appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes en bestrooi de blokjes met kaneel en bloem.
  • Mix in een beslagkom 1 pak oliebollenmix met 500 ml warm water en roer de appelstukjes en 2 handjes rozijnen erdoorheen. Dek de beslagkom af met een schone theedoek en laat het beslag een uur rijzen op een warme plaats. Dat kan boven de verwarming of in de oven op 40 graden.
  • Verwarm de oven op 200 graden en pak een tulband- of cakevorm. Vet de tulbandvorm in met zonnebloemolie en strooi een beetje bloem op de zonnebloemolie. Giet het oliebollenbeslag in de vorm. Meng eventueel de rozijnen en appel nog een beetje door het beslag zodat het goed verdeeld is.
  • Zet de tulband een half uur in de voorverwarmde oven. Check na het bakken met een satéprikker of de cake helemaal gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar. Anders zet je de cake nog iets langer in de oven.
  • Stort de cake op een bord en laat hem een beetje uitwasemen. Bestrooi de cake met poedersuiker, snij er plakken vanaf en serveer direct, want de cake is het lekkerste als hij nog warm is.

Video

TIP

Maak eens deze variatie op oliebollen: luchtige kwarkbollen
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel