Kook water in een waterkoker.
Leg 6 kipdijfilets in een stoofpan en bestrooi met zout. Voeg 1 volle tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl kaneel en 1 tl saffraan toe. Giet het gekookte water erbij tot de kip net onder staat en breng het aan de kook. Zodra het kookt zet je de hittebron laag en laat je de kip een nhalf uur met de deksel op de pan pruttelen.
Haal de kip na een half uur met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Halveer 2 uien en snij die helften in parten of reepjes. Plet 3 teentjes knoflook onder je mes en snij ze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie en de ui en knoflook tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Haal het daarna uit de pan en bewaar op een bord.
Hak een bosje platte peterselie fijn. Kluts 3 eieren en roer de gehakte peterselie erdoor. Verhit in dezelfde pan waar je de ui in hebt gebakken een scheutje olijfolie op een lage hittebron. We gaan het ei bakken, maar dat moet niet te snel gaan zodat het droog kan worden.
Voeg het geklutste ei toe en laat het langzaam voorzichtig stollen. Voeg tevens een pollepel van de kippenbouillon toe. Zet de hittebron uit zodra het ei aan de onderkant begint te stollen en roer het met een spatel tot roerei.
Roer door het ei een handje geschaafde amandelen, 2 eetlepels poedersuiker en een halve ½ eetlepel oranjebloesemwater (eventueel vervangen door sinaasappelsap).
Trek de afgekoelde kipstukken met je vingers uit elkaar tot je uiteindelijk pulled chicken hebt. Meng de ui en knoflook erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een ronde taartvorm en knip een bakpapier op maat van de taartvorm. Leg het bakpapier op de bodem. Smeer de randen in met olijfolie. Neem een vel filobladerdeeg op rolvan de rol en leg het in de taartvorm. Druk de randen een beetje aan. Strijk er een beetje olijfolie overheen met een bakkwast. Leg er een tweede vel filodeeg kruislings op en druk deze ook een beetje aan. Stort de kip met ui in de taartvorm op het filodeeg en verdeel het over de bodem. Schep het ei erop en verdeel dat over de kip. Vouw de uithangende delen filodeeg naar binnen toe en bestrijk het met olijfolie.Leg daar een vel filodeeg overheen en vouw het deeg aan de randen naar binnen toe. Alsof je je dekbed instopt. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en leg het laatste vel filodeeg erop. Stop net als de vorige het deeg naar binnen toe.Klust een ei en bestrijk de bovenkant van de taart met het ei. Je mag het helemaal opmaken, laat het maar langs de randen naar beneden lopen. Strooi een handje geschaafde amandelen erover en druk ze een beetje aan.Zet de bastilla 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Na de bereidingstijd haal je de bastilla uit de taartvorm en leg je het op een mooi bord. Bestuif de bastilla met poedersuiker. Snij punten met een scherp mes en uitdelen maar! Bsaha!