Zeg eens eerlijk. Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf? Het is niet zo moeilijk als de meeste mensen denken, als je maar de juiste stappen bewandeld en met de beste kwaliteit aardappels werkt. Als je dit recept volgt dan maak je voortaan de allerlekkerste patat frites zoals bij Bram Ladage zelf.
Dit recept gaat uit van patata frites, gemaakt van aardappels met schil.
Verhit het de frituurpan in eerste instantie op 150 graden.
Was de aardappels grondig met een borsteltje. Als je geen gebruik wilt maken van aardappels met schil, dan schil je de aardappels.
Snijdt de aardappelen met een groot koksmes eerst in plakken en daarna in frietjes. De dikte van de frietjes kun je uiteraard zelf bepalen. Dep de frieten droog met een stukje keukenpapier.
Nu ga je de patat voorbakken. Bak de frieten in porties 5 minuten in de frituurpan. Laat de frieten uitlekken en afkoelen op een stuk keukenpapier.
Verhoog voor het afbakken van de patat de temperatuur van de frituurpan naar 180 graden. Bak de patat in porties in 3 minuten heerlijk knapperig en goudbruin. Strooi er wat zout overheen en smullen maar!
Video
TIP
Maak zelf mayonaise bij de friet. Makkelijk en snel!