Granola zelf maken is ook vaak voordeliger dan de kant-en-klare varianten, zeker als je grootverpakkingen van ingrediënten koopt. Bovendien vermijd je onnodige verpakkingen, wat duurzamer is.
50grampittenmix van zonnebloempitten en pompoenpittenevt. pijnboompitten
50gramlijnzaad
6eetlepelszonnebloemolie
6eetlepelshoning
rozijnen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak eventueel de honing vloeibaarder door de pot met een halve minuut in de magnetron te zetten.
Meng 350 gram havermout met 75 gram kokosrasp, 100 gram gemengde noten, 50 gram pittenmix van zonnebloempitten en pompoenpittenen 50 gram lijnzaad. Roer er 6 eetlepels zonnebloemolie en 6 eetlepels honing door.
Bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier. Spreid het mengsel wat je hebt gemaakt er op uit. Bak de granola 30 minuten in de oven.
Laat de granola na bereidingstijd helemaal afkoelen en uitharden. Breek daarna de granola met je handen in kleinere stukjes. Meng er een paar handjes rozijnen door. Bewaar de granola in een afgeloten pot.
TIP
Probeer ook eens deze Banaan Havermout Pannenkoekjes
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel