Go Back
+ servings
Homemade granola met yoghurt en vers fruit

Maak je eigen granola

Met dit recept laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf krokante homemade granola maakt. Met havermout, noten, kokos, zaden en honing zet je in een handomdraai een heerlijk ontbijt op tafel. Perfect met yoghurt, melk of als gezonde snack tussendoor!
No ratings yet
Course Breakfast, Brunch
Cuisine Nederlands
Servings 25 porties

Keukenspullen

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 350 gram havermout
  • 75 gram kokosrasp
  • 100 gram gemengde noten bv amandelen, walnoten, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten
  • 50 gram pittenmix van zonnebloempitten en pompoenpitten evt. pijnboompitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 à 7 eetlepels honing
  • rozijnen
  • kokossnippers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak eventueel de honing vloeibaarder door de pot een halve minuut in de magnetron te zetten.
  • Meng 350 gram havermout met 75 gram kokosrasp, 100 gram gemengde noten, 50 gram pittenmix van zonnebloempitten en pompoenpittenen 50 gram lijnzaad. Roer er 6 eetlepels zonnebloemolie en 6 à 7 eetlepels honing door. (Hoe meer honing, hoe meer alles aan elkaar zal gaan kleven).
  • Bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier. Spreid het mengsel wat je hebt gemaakt er op uit. Bak de granola 30 minuten in de oven.
  • Laat de granola na bereidingstijd helemaal afkoelen en uitharden. Breek daarna de granola met je handen in kleinere stukjes. Meng er een paar handjes rozijnen en kokossnippers door. Bewaar de granola in een afgesloten pot.
  • Je kunt de granola zeker een aantal weken in een afgesloten pot bewaren, maar ik heb de ervaring dat het niet zo lang duurt voor het op is, want het is hartstikke lekker!

Video

TIP

Probeer ook eens deze Banaan Havermout Pannenkoekjes
Makkelijke Campingrecepten Banaan Havermout Pannenkoeken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel