Ik ben niet zo'n grote liefhebber van oliebollen. Die vind ik veel te vet, vaak melig en lust ik alleen als ze net gebakken zijn. Sinds een aantal jaar maak ik kwarkbollen, deze zijn helemaal niet vet, superluchtig en je kunt ze gewoon warm maken in de magnetron. Dan smaken ze weer als vers gebakken.
Meng alle ingrediënten voor het beslag in de keukenmachine. Het beslag hoeft niet te rijzen. Tip: Meng een handje hazelnoten door het beslag.Verhit een laag van ± 4 cm zonnebloemolie tot 170 graden of verwarm een friteuse tot 170 graden. Maak met 2 eetlepels kleine balletjes en laat deze in de hete olie glijden.De ballen worden veel groter in de olie. Laat ze rustig bakken in de olie. Hoe lang het duurt hangt af van de grootte van je bollen. Ik snij er altijd eentje open en dan heb ik een richtlijn hoe lang ze moeten bakken.Zet een schaal met een laag basdterdsuiker klaar.Haal de ballen met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en rol ze door de basterdsuiker. Omdat de bollen net uit de olie komen hecht de suiker makkelijk aan de bollen.Serveer de kwarkbollen direct. Dan ze het lekkerst. Een dag later kun je ze gewoon warm maken in de magnetron. Dan smaken ze weer als vers gebakken.
Video
Keyword Kwarkbollen, Oliebollen, Oud en nieuw, Oudjaar
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel