Wat is er nu niet leuker dan in de tijd voor Sinterklaasavond met je kinderen, kleinkinderen of zelf voor vrienden en familie kruidnoten te bakken? Maar dan geen kruidnoten die je toch al in de winkel kunt vinden. Vandaag maken we kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos. Als je hier niet de show mee steelt op pakjesavond weet ik het ook niet meer. Gebruik deze kruidnoten echter niet als strooigoed.😉want ze blijven een beetje zacht en hebben een bite zoals gevuld speculaas. Een superlekkere variatie op de kruidnoten zoals we die allemaal kennen.
Hak een handje chocoladetoffees in kleine stukjesRoer 250 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels speculaaskruiden. 125 gram bruine basterdsuiker, en mespunt zout en de stukjes chocoladetoffee met een garde door elkaar.Snij 150 gram roomboter in stukjes en voeg toe aan de ingrediënten. Meng alles met de kneedhaak van de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook met de hand kneden. Gebruik daarvoor een met bloem bestoven werkblad. Voeg beetje bij beetje 4 eetlepels halfvolle melk toe. Maak met je handen een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.Verwarm intussen de oven op 160 graden.Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en verdeel het met een mes in vieren. Maak van elk kwart deel een langwerpige rol en snij deze rol deeg in stukjes van 1 cm. Rol de stukjes tussen je handen tot balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat tussen elk balletje ongeveer 1 cm ruimte.Zet de bakplaat met kruidnoten in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. (Als je wat hardere kruidnoten wilt hebben laat je ze 5 tot 10 minuten langer in de oven).Haal na de baktijd uit de oven en laat afkoelen.Smelt intussen 100 gram in stukjes gebroken pure chocola au bain-marie. Sprenkel de gesmolten over de kruidnoten. Strooi direct daarna geraspte kokos over de kruidnoten. Laat de chocolade hard worden en serveer.