Doe 300 gram bloem, 200 gram roomboter, 150 gram witte basterdsuiker en een mespunt zout in een mengkom, kneed het deeg tot een deegbal (eventueel in de keukenmachine met de kneedhaak) en laat het een half uur in de koelkast in vershoudfolie rusten.
Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Snij de deegbal doormidden en rol een helft uit met een deegroller tot ongeveer een halve centimeter. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpaper en snij met deze springvorm een cirkel uit de deeglap. Leg de lap deeg op de bodem van de springvorm. Rol de andere helft deeg ook uit met de deegroller en gebruik dit voor de zijkant. Strooi een handje gemalen kruidnootjes op de bodem om vocht uit de appels op te nemen.
Schil 3 appels en snij ze in stukjes. Gooi de stukjes in een mengkom en bestrooi ze met kaneel. Snij 8 dadels in stukjes en voeg toe. Gooi er 2 handjes 1 zak kruidnootjes bij en eventueel ander strooigoed zoals schuimpjes, suikerhartjes en marsepein aardappeltjes. meg door elkaar en roer er 1 potje appelcompote door.
Gooi de vulling met de appels en strooigoed in de vorm en druk aan met een lepel. Strooi de rest van de fijngemaakte kruidnoten erover. Verdeel een aantal hele kruidnootjes op de bovenkant.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar.