Kook 400 gram witte rijst voor 4 personen. Of stoom het in een rijststomer. Plet de teentjes van 1 bol knoflook onder je mes en haal de schilletjes eraf. Pers de teentjes uit en doe de uitgeperste knoflook in een schaaltje.
Maak 2 liter bouillon met 4 tabletten runderboullion.
Blancheer 125 gram taugé (of meer) in de boullion voor 1 a 2 minuten. Schep de taugé eruit met een schuimspaan in een schaaltje. Meng 1 tl van de uitgeperste knoflook door de taugé, een beetje zout en een klein scheutje sesamolie. Hou het schaaltje warm in een oven op 80 graden of een warmhoudlade.
Blancheer 4 handjes spinazie in de boullion voor 1 a 2 minuten. Schep de spinazie eruit met een schuimspaan en leg het op een snijplank. Snij de spinazie grof met je mes. Doe in een schaaltje en meng 1 tl van de uitgeperste knoflook door de taugé, een beetje zout, een klein scheutje sesamolie en 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes. Hou het schaaltje warm in een oven op 80 graden of een warmhoudlade.
Schil of schrap 2 wortels. Snij de wortels in schuine plakjes en snij de plakjes juliënne (in lucifers). Snij de halve 1 babyrettich in plakjes en snij de plakjes juliënne. Verhit een scheutje zonnebloemolie en roerbak de wortel en rettich. Voeg een theelepel uitgeperste knoflook toe en een beetje zout. Doe in een schaaltje en hou het schaaltje warm in een oven op 80 graden of een warmhoudlade.
Snij een halve een courgette in plakjes en snij de plakjes juliënne. Snij een bosui in rigetjes. Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie en roerbak de courgette en bosui. Voeg een theelepel uitgeperste knoflook toe en een beetje zout. Doe in een schaaltje en hou het schaaltje warm in een oven op 80 graden of een warmhoudlade.
Verhit in dezelfde pan een scheutje zonnebloemolie en bak 500 gram gehakt rul. Voeg 2 tl uitgeperste knoflook toe, een scheut sojasaus, een beetje sesamolie, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes toe. Roer alles goed door elkaar, zet de hittebron laag en laat zachtjes bakken tot gebruik.
Bak 4 spiegeleitjes van 4 eieren. Gebruik bij voorkeur een spiegelei-pannetje waar je er 4 tegelijk in kan bakken.