Go Back
+ servings
Een kom met Japanse ramen noodles, spicy kip en romige knoflooksaus, gegarneerd met bosui en taugé

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Goedkoop & heerlijk! Deze Japanse ramen noodles met spicy kip in een romige knoflooksaus bewijzen dat je met een klein budget groots kunt koken. Voor slechts € 3,- per persoon maak je een smaakvolle en voedzame maaltijd, perfect voor drukke dagen!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Japans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • een scheut zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kop kippenbouillon van tablet
  • 250 ml slagroom
  • 1 volle eetlepel maizena
  • 250 gram ramen of Chinese noodles
  • 3 bosuien
  • taugé
  • zwarte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Bestrooi 4 kipdijfilets met zout, 1 tl zwarte peper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl chilivlokken en 1 eetlepel bruine basterdsuiker. Wrijf het aan alle kanten van de kip in met schone handen.
  • Verhit eeen scheut zonnebloemolie en bak daar aan beide kanten de kipdijfilets goudbruin in. Haal de kip uit de pan.
  • Plet 4 teentjes knoflook en snij ze fijn. Fruit de knoflook in het vet van de kip wat is achtergebleven in de pan. Giet er 1 kop kippenbouillon van tablet bij. Breng het zachtjes aan de kook. Laat het 5 minuten pruttelen.
  • Om de saus dikker te maken: Roer 1 volle eetlepel maizena om met een beetje water. Roer de maizena-slurry door de saus en je zult zien dat de saus snel dikker wordt.
  • Voor de noodles: Breng een pan water met zout aan de kook. Kook 250 gram ramen of Chinese noodles 4 minuten in het water en trek de noodles halverwege met 2 vorken uit elkaar. Giet de noodles af in een vergiet en spoel af met water.

Serveren

  • Snij de kip in dunne reepjes. Snij een aantal 3 bosuien in ringetjes. Schep de saus per persoon op een bord. Leg een handje noodles in het midden van het bord. Leg de kipreepjes erbij. Strooi de bosuien erover en leg er een handje verse taugé bij. Garneer met zwarte sesamzaadjes en eventueel extra chilivlokken. Eet de maaltijd bij voorkeur met stokjes.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Chow Mein Noodles!
Chow-Mein-Noodles-Hong-Kong-Style
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel