Go Back
+ servings
No bake Romige matcha desserttaartjes met Oreo bodem

Japanse Matcha Mini Cheesecakes

Kleine romige taartjes met Oreo-bodem, yoghurt en matcha – zoet, fris en aards tegelijk. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!
No ratings yet
Course Dessert
Cuisine Japanese, Japans
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 4 Kookringen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Oreo koekjes Of Neo van de LIDL
  • een stukje roomboter van ± 25 gram
  • 3 afgestreken theelepels agar agar
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 5 eetlepels rietsuiker
  • 1 a 2 eetlepels matcha poeder
  • 1 theelepel pandan essence
  • een stukje witte chocolade

Voor methode met gelatine

  • 6 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Maak 150 gram Oreo koekjes fijn in de Foodprocessor. Smelt een stukje roomboter van ± 25 gram in de magnetron of een steelpan en meng met het Oreo kruim.
  • Zet 4 kookringen klaar in een klein ovenschaaltje of een bord en vul de kookringen met het Oreo kruim. Druk het kruim stevig aan (ik gebruikte een caparinha stamper) en zet de ringen in de koelkast.

Methode met Agar Agar

  • Verhit een klein scheutje water van ± 100 ml. Voeg daar 3 afgestreken theelepels agar agar aan toe. Het is belangrijk dat je niet teveel toevoegt want agar agar heeft een hoge bindkracht en anders worden de desserts te stijf. Zet de hittebron laag en laat het 1 minuut zachtjes koken. Roer er dan 500 gram Griekse yoghurt door en zorg dat het goed gemengd is met. de agar agar. Roer er 5 eetlepels rietsuiker door (je kunt desgewenst ook honing of een zoetstof zoals stevia gebruiken) en 1 a 2 eetlepels matcha poeder
    Optioneel: Voor een heldere groene kleur kun je er 1 theelepel pandan essence doorheen mengen. Pandan essence is gemaakt van pandanbladeren en is een natuurlijke groene kleurstof.

Methode met gelatine

  • Je kunt ook gelatine gebruiken als je geen agar agar kunt vinden.
    Laat 5 minuten 6 blaadjes gelatine in water weken. Verwarm 500 gram Griekse yoghurt, voeg 5 eetlepels rietsuiker toe (je kunt desgewenst ook honing of een zoetstof zoals stevia gebruiken) en 1 a 2 eetlepels matcha poeder
    Roer 1 voor 1 de geweekte gelatine erdoor en meng het goed met een garde.
    Optioneel: Voor een heldere groene kleur kun je er 1 theelepel pandan essence doorheen mengen. Pandan essence is gemaakt van pandanbladeren en is een natuurlijke groene kleurstof.
  • Schenk matcha-vulling in de kookringen op de oreo-bodem en verdeel gelijk. Zet daarna de desserts 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Schaaf voor het serveren, met een scherp mes, kleine krullen van een stukje witte chocolade. Zet de desserts op een mooi bordje en garneer de bovenkant met de witte chocoladekrullen.

Video

TIP

Ook lekker, Probeer eens deze New York Cheesecake
New-York-cheesecake-United-States
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel