Maak 150 gram Oreo koekjes fijn in de Foodprocessor. Smelt een stukje roomboter van ± 25 gram in de magnetron of een steelpan en meng met het Oreo kruim.
Zet 4 kookringen klaar in een klein ovenschaaltje of een bord en vul de kookringen met het Oreo kruim. Druk het kruim stevig aan (ik gebruikte een caparinha stamper) en zet de ringen in de koelkast.
Methode met Agar Agar
Verhit een klein scheutje water van ± 100 ml. Voeg daar 3 afgestreken theelepels agar agar aan toe. Het is belangrijk dat je niet teveel toevoegt want agar agar heeft een hoge bindkracht en anders worden de desserts te stijf. Zet de hittebron laag en laat het 1 minuut zachtjes koken. Roer er dan 500 gram Griekse yoghurt door en zorg dat het goed gemengd is met. de agar agar. Roer er 5 eetlepels rietsuiker door (je kunt desgewenst ook honing of een zoetstof zoals stevia gebruiken) en 1 a 2 eetlepels matcha poederOptioneel: Voor een heldere groene kleur kun je er 1 theelepel pandan essence doorheen mengen. Pandan essence is gemaakt van pandanbladeren en is een natuurlijke groene kleurstof.
Methode met gelatine
Je kunt ook gelatine gebruiken als je geen agar agar kunt vinden. Laat 5 minuten 6 blaadjes gelatine in water weken. Verwarm 500 gram Griekse yoghurt, voeg 5 eetlepels rietsuiker toe (je kunt desgewenst ook honing of een zoetstof zoals stevia gebruiken) en 1 a 2 eetlepels matcha poederRoer 1 voor 1 de geweekte gelatine erdoor en meng het goed met een garde.Optioneel: Voor een heldere groene kleur kun je er 1 theelepel pandan essence doorheen mengen. Pandan essence is gemaakt van pandanbladeren en is een natuurlijke groene kleurstof.
Schenk matcha-vulling in de kookringen op de oreo-bodem en verdeel gelijk. Zet daarna de desserts 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Schaaf voor het serveren, met een scherp mes, kleine krullen van een stukje witte chocolade. Zet de desserts op een mooi bordje en garneer de bovenkant met de witte chocoladekrullen.