Als je gamba's uit de diepvries gebruikt laat je de zak met gamba's een halve dag voor bereidingstijd ontdooien en uitlekken.
Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Snij 6 stengels bleekselderij in stukjes en 1 rode paprika in blokjes. Hak een handje bladpeterselie fijn.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de ui een paar minuten. Voeg daarna de knoflook, paprika en bleekselderij toe. Laat een paar minuten bakken.
Snij 1 chorizoworst in blokjes. Schuif de groenten een beetje aan de kant in de pan en voeg de chorizoblokjes toe en laat een paar minuten bakken. Voeg 250 gram hamblokjes toe en laat ook even meebakken.
Voeg 1 blik tomatenblokjes toe, 2 gehakte kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 tl tabasco, 1 tl cayennepeper, 1 verkruimeld kippenbouillonblokje, de blaadjes van 2 takjes tijm en de gehakte peterselie. Roer alles door elkaar en voeg dan 350 gram rijst toe.
Breng een liter water aan de kook in de waterkoker en voeg het gekookte water toe tot het rijstgerecht ongeveer 1 cm onder water staat. Laat het gerecht daarna 30 minuten zachtjes stoven.