Bestrooi 8 kipdijfilets aan beide kanten met zout en witte peper. Verhit een pan met een klein scheutje zonnebloemolie en bak de kip aan beide kanten bruin en krokant op middelhoog vuur.
Snij 2 sjalotten in halve ringen
Hak 2 teentjes knoflook fijn
Snij 2 groene pepers in ringen
Snij 10 rawit pepers in ringen
Snij een stukje galanga in kleine stukjes
Snij 3 limoenblaadjes in hele dunne reepjes
Snij 1 tomaat in partjes
Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord. Doe alle gesneden ingrediënten in de pan, behalve de tomaat, en bak ze in het overgebleven braadvet van de kip. Laat het 5 minuten fruiten.
Voeg een flinke scheut ketjap manis toe, een scheutje ketjap asin en 1 el rietsuiker.
Trek de kip met je vingers in grove stukken uit elkaar en gooi ze terug in de pan. Roer de kip door de saus.
Voeg de tomaatpartjes toe en knijp het sap van een halve limoen erbij uit.