Maak 500 ml paddenstoelbouillon van 2 tabletten
Verhit een stoofpan en bak hier 150 gram spekreepjes in uit.
Bestrooi intussen de hazenbouten met zout en flink wat versgemalen peper.
Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze zolang apart. Bak de hazenbouten in het achtergebleven spekvet aan alle kanten bruin. Haal de hazenbouten daarna uit de pan en houd ze zolang apart.
Snipper 1 ui grof, snij 2 teentjes knoflook fijn en snij 2 stengels bleekselderij in stukjes.
Indien er niet voldoende vet is achtergebleven in de stoofpan giet je er een scheutje vloeibare bakboter in. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij in de stoofpan.
Snij 250 gram kastanjechampignons in kwarten, voeg toe en bak mee.
Giet de 500 ml paddenstoelbouillon erbij en giet er 1 flesje bruin bier bij. Tip: Je kunt ook rode wijn gebruiken om in te stoven. Voeg 2 kruidnagels, 12 zwarte peperkorrels, 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn toe.
Bestuif de hazenbouten met bloem en leg ze in de bouillon. Voeg ook de uitgebakken spekjes toe.
Laat de hazenpeper 2 uurtjes stoven op een lage hittebron met de deksel op de pan.Tip: Je kunt de stoofpan ook 2 uurtjes in de oven zetten op 150 graden. Serveer de hazenbouten in een diep bord en schenk er de bouillon met groenten en spekjes over. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Hoe je rode kool met appeltjes maakt kunnje hier vinden: https://travelandfoodblog.nl/rodekoolmetappel/