Kook of stoom 400 gram witte rijst voor 4 personen. Bij voorkeur in een rijstkoker/stomer. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snij 250 gram sperziebonen in stukjes of gebruik een zak gebroken sperziebonen. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
Snij 600 gram speklappen in reepjes. Snij 2 uien door de helft en daarna de helften in 3 stukken. Haal de laagjes ui van elkaar zodat je schijfjes ui krijt. Snij 2 teentjes knoflook in dunne plakjes. Snij 2 gedroogde chilipepers in stukjes en snij tot slot 6 snoeppaprika's (of meer) door de helft en haal de zaadjes eruit.
Verhit een wok met een scheut zonnebloemolie. Doe de spekreepjes in de wok en bestrooi ze met zout. Bak de spekreepjes goudbruin en knapperig. Er loopt behoorlijk wat vet uit de speklapjes. Dat kun je desgewenst eruit scheppen met een lepel, maar laat wel wat vet over om de groenten te roerbakken.
Voeg de ui, knoflook en gedroogde peper toe en bak mee. Voeg daarna ook de paprika en boontjes toe.
Roer er 1 el oestersaus, 1 el light soy sauce, 1 tl dark soy sauce, 1 el Shaohsing Rice WIne, 1 el crispy chili oil, 1 tl gemberpoeder, 1 tl 5-spice powder en ½ tl ve-tsin door.
Snij 3 bosuien in ringetjes.