Je kent het wel, je hebt Chinees eten gehaald en je krijgt zoveel eten dat je een heel weeshuis er mee kan voeden. Veel mensen gooien dat overgebleven eten weg, en dat is eigenlijk doodzonde. Voedselverspilling. Nu kun je natuurlijk het Chinese eten, de volgende dag, simpelweg in de magnetron opwarmen. Maar dan is het vaak niet zo lekker meer als de dag dag daarvoor. Je moet er kortom iets mee doen. Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar.
Bak nasi of bami opnieuw in scheutje zonnebloemolie in een wok.
Breek 6 eieren in een kom en kluts ze met een garde. Voeg zout en witte peper toe. Meng 2 tl maizena met een scheutje water. Roer door het ei. Gooi de restjes Chinees eten in de kom met het ei en roer erdoor.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Laat het goed heet worden en schep dan 2 pollepels in de wok. Bak het ei snel goudbruin in de hete olie. Haal het ei met een schuimspaan uit de wok en laat even uitlekken.
Serveer het Chinese restjes-ei op een bord met een bolletje van de opgebakken nasi. Doe er een schep (zelfgemaakte) Atjar Tjampoer) bij.