Met name met Pasen hou ik ervan om van een uitgebreide brunch te genieten. Daar zijn de lekkere hapjes in dit recept een prima aanvulling op. Én tevens een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken. Bij deze bijzondere hapjes kun je dan een aantal gekookte kwarteleitjes leggen, en dan heb je een heerlijke paasbrunch die overigens ook op andere dagen heel geschikt is!
Smeer 4 kleine ovenschaaltjes (tapasbakjes) in met een druppel olijfolie. Steek uit 4 oude boterhammen rondjes en leg deze op de bodem van de schaaltjes. (De rondjes uitsteken kun je doen met een ronde uitsteker of het ovenschaaltje zelf). Bekleed de randen van de schaaltjes met ontbijtspek en duw de spek met een mes een beetje tussen het brood en het schaaltje. Vul elk schaaltje met een ei. Bestrooi met chilivlokken.
Zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de schaaltjes na bereiding uit de oven en garneer met verse bieslook.
Kaneelsoldaatjes
Snij van de boterhammen waar je net de rondjes uit hebt gestoken, de korstjes af. Breek 2 eieren in een kommetje met een scheutje melk en roer het met een garde door elkaar.
Roer in een diep bord 2 eetlepels rietsuiker en 1 eetlepel kaneel door elkaar.
Verhit een scheutje bakboter in een koekenpan. Haal de broodkorstjes door het geklutste ei en bak ze vervolgens in de pan. Laat de broodkorstjes aan alle kanten goedbruin bakken. Haal ze uit de pan en wentel ze door de kaneelsuiker.
Kwarteleitjes koken
Kook de kwarteleitjes 3 minuten en laat ze schrikken onder koud water.
Serveren
Zet de ovenschaaltjes op een plank. Leg de kaneelsoldaatjes er bij. Rangschik de gekookte kwarteleitjes ertussen.