Snij 4 flinke kipfilets in de lengte doormidden zodat je 4 dunne platte kipfilets krijgt.
Bestrooi de kip aan beide kanten met zout, witte peper, knoflookpoeder en cajun kruiden.
Verhit in een koekenpan een stukje roomboter van ± 1 cm en een scheutje olijfolie. Bak de kip hier aan beide kanten goudbruin in. Strooi tijdens het bakken een beetje bloem over de kip. Dit zorgt straks voor binding van de saus.
Snipper in de tussentijd 3 teentjes knoflook. Snij de helft van 1 potje zongedroogde tomaten in reepjes.
Als de kip gaar is haal je ze uit de pan leg je ze op een bord apart. Bak de knoflook en zongedroogde tomaat in het achtergebleven bakvet van de kip. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet bij, voeg 1 el cajun kruiden toe en voeg 50 ml water toe. Roer er 250 ml slagroom door. Breng het zachtjes aan de kook.
Zodra de saus zachtjes aan de kook is leg je de kip in de saus en laat je het nog 5 minuten garen.
Serveer de creamy cajun chicken met jambalaya. Rasp er parmezaanse kaas over en garneer met gehakte peterselie en ringetjes jalapeño peper.