In de zomer groeien er volop courgettes in mijn moestuin. Het is makkelijke groente om te kweken en ze groeien erg hard. Als je een paar dagen niet oplet heb je joekels van courgettes aan de planten groeien. Die uit hun krachten gegroeide courgettes zijn niet zo lekker meer om zo te eten, maar je kunt er wel een heerlijke soep mee maken. In dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt. Waardoor je zegt: 'dit is nou echt een hele lekkere soep!' Bovendien is het een heel makkelijk recept, dus ga aan de slag met deze soep! En deze soep maak je natuurlijk ook net zo goed met courgettes met een normaal postuur uit de supermarkt 😉
Snipper een ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in. Schil 2 aardappels en snij ze in dobbelsteentjes.
Voeg 1 el kerrie + 1 tl paprikapoeder toe. Voeg toe, laat even meebakken en roer dan de aardappelblokjes erdoor.
Snij de courgettes in stukjes en voeg toe. Haal bij hele grote courgettes eerst de zaadjes in het midden eruit.
Roer er 1 el mosterd door en voeg 4 groentebouillonblokjes toe. Giet er 1,5 liter gekookt water bij. Breng aan de kook, zet de hittebron lager en laat de soep 10 minuten rustig pruttelen.
Haal na 10 minuten de pan van de hittebron en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Serveer de soep met een beetje yoghurt erover gesprenkeld en een paar blaadjes basilicum.