Wat is het toch heerlijk om in Azië zo'n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo'n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden. Het is heel makkelijk om te maken. Als je groenten zijn gesneden, de noedels gekookt en de roerbaksaus is gemaakt, dan gooi je het in een mum van tijd in elkaar. Eet het uit een kom met stokjes, gegarneerd met verse taugé, sesamzaadjes en crispy chili olie. Lekker hoor.
Snij het stuk tempeh eerst in centimeter dikke repen en daarna in kleinere langwerpige stukjes. Verhit een scheut zonnebloemolie en bak de tempeh in 5 min. stukjes rondom goudbruin. Zorg dat je niet te lang bakt, want dan kan de tempeh bitter worden.Haal de stukjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Noedels koken
Kook 250 gram noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze daarna af onder stromend water.
Snijwerk
Snij 2 bosuien eerst in stukken van ± 5 cm en daarna de stukjes in reepjes.Snij 2 sjalotten in halve ringen.Plet 3 teentjes knoflook onder je mes, haal het schilletje eraf en hak de teentjes fijn.Veeg 1 bakje kastagnechampignons schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes.Snij 1 rode peper in ringetjes. Tip: Voor een minder pittig resultaat, snij je het kapje af van de peper en rol de peper tussen je handen tot de zaadjes en zaadlijsten eruit komen. Deze zorgen met name voor de pittigheid.
De roerbaksaus
Roer 1 el sojasaus, 1 el hoisin saus, 1 el oestersaus, 1 klein scheutje sesamolie en 1 eetlepel rietsuiker door elkaar.
Roerbakken
Verhit 2 eetlepels (crispy) chiliolie in een wok op hoog vuur. Fruit de gesneden sjalotten, knoflook en rode peper hier een paar minuten in. Voeg de champignons toe en bak mee. Doe vervolgens de bosui in de wok en bak ze mee. Voeg de taugé toe, maar bewaar een beetje voor garnering. Roer de gebakken tempeh stukjes erdoor. Giet de roerbaksaus erin en roer goed door. Roer tot slot de gekookte noedels er door en warm nog even mee.
Serveren
Schep de noedels in kommen. Garneer met de achtergehouden taugé, verse bieslook, geroosterde sesamzaadjes en druip er wat crispy chiliolie over.