Chicken Paprikash wordt traditioneel geserveerd met geroosterde aardappelen of dumplings, waardoor het een stevige en bevredigende maaltijd is. Of je nu door de geplaveide straten van Boedapest wandelt of geniet van een maaltijd in een schilderachtig dorpje op het Hongaarse platteland, Chicken Paprikash is een gerecht dat je zeker zal omarmen met zijn heerlijke smaken en tijdloze charme.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bestrooi 6 kipdijfilets met peper en zout. Bak de kipdijfilets aan beide kanten goudbruin in de olijfolie.
Snipper intussen 1 ui en 2 teentjes knoflook. Snij 1 rode paprika in blokjes.
Haal de goudbruin gebakken kip uit de pan en fruit de ui in het vet van de kip. Wacht tot de ui glazig begint te worden en voeg dan de knoflook en paprika toe. Laat even meebakken en voeg dan 2 volle theelepels pikant paprikapoeder, 1 theelepel witte peper, 1 volle theelepel tomatenpuree en een klein kopje water toe. Verkruimel 1 kippenbouillontablet erboven. Breng aan de kook.
Roer 1 eetlepel bloem door 200 gram zure room in een kommetje. Voeg toe aan de saus en roer erdoorheen. Leg de kip terug in de pan en laat warm worden in de saus.
Geroosterde aardappels
Verhit de oven voor op 200 graden. Boen 6 grote aardappels af onder de stromende kraan.
Snij de aardappels in de schil in blokjes en gooi de blokjes in een ovenschaal. Rits de naalden van 1 takje rozemarijn, snij de naaldjes iets fijner en strooi over de aardappelblokjes. Strooi knoflookpoeder en zout en peper uit de molen over de aardappels. Sprenkel er olijfolie over. Meng alles met je handen door elkaar.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven op grillstand en laat de aardappels nog 15 minuten staan.
Serveren
Leg een stuk kip op een bord en schep er royaal saus over. Schep er geroosterde aardappels bij en gemengde salade. Strooi er gehakte peterselie over.