Deze visstoofpot is een heerlijke variant op de klassieke Britse Fishpie. Makkelijk te maken en budgetvriendelijk. Want dit gerecht kost gemiddeld € 2,88 per persoon! En daarmee zet je echt iets bijzonders op tafel. Met de vis kun je naar eigen inzicht variëren. Ik heb tilapiafilet gebruikt, maar je kunt gerust kabeljauw, pangafilet of zelfs zalm gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snipper 1 ui. Verhit 50 gram roomboter in een pan en fruit hier de gesnipperde ui een paar minuten in. Maak intussen een bos wortels schoon en snij deze in stukjes.Bak 1 el kerrie mee met de ui en verkruimel 1 groentebouillonblokje. Roer er 1 volle eetlepel bloem door. Roer er nu melk door tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg 1 kop risotto rijst toe en roer erdoor. Doe de gesneden wortels erbij. Roer er extra melk door als de saus te dik wordt. Voeg 1 kop diepvriesdoperwten toe.Snij 4 tilapiafilets in stukjes van ± 4 cm. Doe de visstukjes in de pan. Voeg peper naar smaak toe. Roer er extra melk door als de saus te dik wordt.Giet de inhoud van de pan in een (ronde) ovenschaal. Bedek de bovenkant van de ovenschaal met bladerdeeg. Laat het bladerdeeg een stukje over de rand vallen. Maak 2 gaten in het bladerdeeg om hete lucht te kunnen laten ontsnappen tijdens het bakken.Zet de fishpie 30 minuten in de oven op 200 graden.