Go Back
+ servings
Amerikaanse-pompoentaart-recept

Amerikaanse Pompoentaart

Een mix van specerijen
Het recept voor pompoentaart zoals we het nu kennen, ontwikkelde zich in de loop van de tijd. Traditioneel wordt het gemaakt met een mengsel van pompoenpuree, eieren, suiker en een mix van specerijen zoals kaneel, nootmuskaat en gember. Het resultaat is een heerlijke taart die doet denken aan de warme, gezellige smaken van de herfst.
Het maken van pompoentaart is niet alleen een culinaire traditie, maar ook een manier om familie en vrienden samen te brengen tijdens de vakantieperiode. Het aroma van verse kruiden en gebakken pompoenvulling vult huizen en creëert een gezellige sfeer die kenmerkend is voor het seizoen.
Geliefde traditie
Kortom, de pompoen is niet alleen een decoratief element in de herfst in Amerika, maar ook een essentieel ingrediënt in een van de meest geliefde tradities: het maken en genieten van heerlijke pompoentaart. Het recept wordt van generatie op generatie doorgegeven, waardoor het een symbolische betekenis krijgt en een onmisbaar onderdeel wordt van de Amerikaanse herfstvieringen.
No ratings yet
Cuisine Amerikaans
Servings 8 personen

Keukenspullen

  • 1 Deegroller
  • 1 ronde bakvorm voor taart
  • 1 Keukenmachine
  • 1 foodprocessor

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de bodem

  • 250 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram zachte roomboter + extra om in te smeren
  • 4 el koud water

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 pompoen
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • ½ kop melk
  • 250 gram rietsuiker
  • 1 volle el maizena
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 mespunt all spice pimentpoeder
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 gehakte kruidnagels
  • 1 mespunt zout
  • walnoten of pecannoten

Instructies
 

De vulling van de taart

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snij 1 pompoen doormidden en haal met een lepel de zaden en draden eruit. De zaden kun je eventueel drogen en gebruiken om opnieuw te ontkiemen en er een pompoenplant mee te kweken.
    Snij de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken.
  • Bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier en leg daar de stukken pompoen op. Zet de bakplaat (of misschien heb je 2 bakplaten nodig) 45 minuten in de oven.
  • Intussen kun je de bodem van de taart voorbereiden. ZIe hieronder.
  • Haal de pompoen na 45 minuten uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 graden.

De bodem van de taart

  • Gooi 250 gram bloem, 100 gram rietsuiker en 1 mespunt zout in de mengkom van je keukenmachine. Meng met een vork door elkaar.
  • Snij 150 gram zachte roomboter in kleine stukjes en voeg toe + 4 el koud water. Zet de bisschophaak op de keukenmachine en draai de ingrediënten tot een deeg. Het laatste stukje moet je wellicht met je handen kneden.
  • Smeer de taartvorm in met de 150 gram zachte roomboter.
  • Bestuif je werkvlak en je deegroller met een beetje bloem. Druk de deegbal een beetje plat en rol het verder uit met de deegroller tot een ronde vorm ter grootte van de taartvorm (inclusief de opstaande randen). Rol het deeg om de deegroller en rol het weer uit in je taartvorm. Druk het deeg een beetje in de taartvorm en zorg dat de opstaande randen gelijk zijn.
  • Laat de pompoenstukjes een beetje uitlekken en gooi de stukjes in je foodprocessor. Giet eventueel overtollig water af. Pureer de stukjes pompoen tot pompoenpuree.
  • Doe 2 grote koppen pompoenpuree in de mengkom van je keukenmachine. Voeg 3 eieren, 250 ml slagroom, ½ kop melk en 250 gram rietsuiker toe. Zet de bisschophaak er weer op en meng de ingrediënten goed.
  • Voeg 1 volle el maizena, 2 tl kaneel, ½ tl gemberpoeder, 1 mespunt all spice, 1 mespunt nootmuskaat, 2 gehakte kruidnagels en 1 mespunt zout toe. Meng door elkaar.
  • Giet het mengsel in de taartvorm. Garneer rondom met walnoten of pecannoten.
  • Zet de taart 1 uur in de oven op 200 graden.
  • Haal de taart na een uur uit de oven en laat het afkoelen alvorens aan te snijden.

Video

TIP

Probeer ook eens deze makkelijke mugcake!
Mug-cake.-Maak-een-cake-in-2-minuten.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel