Gooi 250 gram bloem, 100 gram rietsuiker en 1 mespunt zout in de mengkom van je keukenmachine. Meng met een vork door elkaar.
Snij 150 gram zachte roomboter in kleine stukjes en voeg toe + 4 el koud water. Zet de bisschophaak op de keukenmachine en draai de ingrediënten tot een deeg. Het laatste stukje moet je wellicht met je handen kneden.
Smeer de taartvorm in met de 150 gram zachte roomboter.
Bestuif je werkvlak en je deegroller met een beetje bloem. Druk de deegbal een beetje plat en rol het verder uit met de deegroller tot een ronde vorm ter grootte van de taartvorm (inclusief de opstaande randen). Rol het deeg om de deegroller en rol het weer uit in je taartvorm. Druk het deeg een beetje in de taartvorm en zorg dat de opstaande randen gelijk zijn.
Laat de pompoenstukjes een beetje uitlekken en gooi de stukjes in je foodprocessor. Giet eventueel overtollig water af. Pureer de stukjes pompoen tot pompoenpuree.
Doe 2 grote koppen pompoenpuree in de mengkom van je keukenmachine. Voeg 3 eieren, 250 ml slagroom, ½ kop melk en 250 gram rietsuiker toe. Zet de bisschophaak er weer op en meng de ingrediënten goed.
Voeg 1 volle el maizena, 2 tl kaneel, ½ tl gemberpoeder, 1 mespunt all spice, 1 mespunt nootmuskaat, 2 gehakte kruidnagels en 1 mespunt zout toe. Meng door elkaar.
Giet het mengsel in de taartvorm. Garneer rondom met walnoten of pecannoten.
Zet de taart 1 uur in de oven op 200 graden.
Haal de taart na een uur uit de oven en laat het afkoelen alvorens aan te snijden.