Ik hou van streetfood. Van die lokale kleine gerechtjes waarbij de keuken van een land goed tot z'n recht komt. Zo kom je aan de westkust van Amerika vaak corn dogs tegen. Een leuke variant op de bekende hotdog. Bij corn dogs wordt het worstje in een beslag van maismeel gedoopt en vervolgens gefrituurd. Het resultaat is een heerlijke snack op een stokje met een knapperig en smaakvol laagje deeg.
Meng in een kom 1 kop maismeel, 1 kop bloem, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels bakpoeder en een mespunt zout met een garde door elkaar.
Voeg 1 kop karnemelk, 1 ei en 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Meng dit met een mixer 2 minuten.
Het beslag moet makkelijk van je lepel af kunnen lopen, maar het moet niet vloeibaar zijn. Als je beslag te dik is, voeg je een scheut extra karnemelk toe en mix dit weer.
Verhit een brede pan (bv een hapjespan) met een laag zonnebloemolie van 2 cm. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is en zet dan de hittebron wat lager.
Rijg de knakworsten op satéprikkers en schenk het beslag in een hoog glas of beker.
Dompel een knakworst op een satéprikker onder in het glas met beslag, haal naar boven en laat het een beetje uitlekken. Leg 'm vervolgens in de hete olie en laat de corn dog 3 minuten bakken. Draai de corn dog tijdens het bakken een keer om.
Haal de corn dog uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Leg de corn dog op een bord of schaal en doe er mosterd en ketchup over.