Go Back
+ servings
3 superlekkere brunch ideeen voor zondagmorgen

3 top brunch ideeën. Gevulde pistolets met ei, pannenkoekjes met banaan en bacon en Griekse yoghurt met voorjaarsfruit.

Deze drie brunch recepten zijn echt superlekker, gevarieerd en bovendien snel te maken. Ideaal voor een paasbrunch of een luie zondagmorgen waarbij je eens extra wilt uitpakken en je partner wilt verrassen met een overheerlijk en bijzonder ontbijt. Want wat dacht van gevulde pistolets met ei, bacon en kaas die in de oven worden afgebakken. Pannenkoekjes met banaan, bacon en maple syrup, een lekkere combinatie van zoet en zout. Als een soort dessert server er dan mooie glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit bij, lekker fris door de toevoeging van limoenzest.
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Gevulde pistolets met ei, bacon en kaas

  • 2 pistolets
  • 4 eieren
  • 4 plakken bacon of ontbijtspek
  • 1 stukje kaas naar keuze om te raspen
  • verse bieslook

Pannenkoekjes met banaan en bacon

  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 bananen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram hüttenkäse
  • 3 bosuien
  • 1 rode peper
  • 1 scheut melk
  • zout en peper
  • maple syrup

Glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit

  • 1 bakje aardbeien
  • Griekse yoghurt
  • granola
  • 1 bakje bosbessen
  • 1 limoen

Instructies
 

Gevulde pistolets met ei, bacon en kaas

  • Bak 4 plakken bacon of ontbijtspek uit.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snij 2 pistolets doormidden. Pluk een beetje brood uit de binnenkant van de pistolets zodat er een soort schuitjes ontstaan.
    Tip: Het broodkruim kun je bewaren, drogen en paneermeel van maken.
  • Leg de pistoletschuitjes in een overschaal en breek in elk schuitje een ei. Doe er een stuk uitgebakken bacon bij en rasp er kaas boven. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet de ovenschaal met de broodjes 10 minuten in de warme oven. Na 10 minuten is het ei gestold zoals een zachtgekookt ei. Als je het ei wat harder wilt hebben, bak je de broodjes 5 minuten langer in de oven. Bestrooi de broodjes na bereiding met fijngehakte bieslook.

Pannenkoekjes met banaan en bacon

  • Bak in een koekenpan 8 plakjes ontbijtspek krokant, haal uit de pan en houd apart.
  • Snij 2 bananen in de lengte in plakken en bak deze plakken in het overgebleven bakvet van de spek. Bak de banaan mooi bruin, haal uit de pan en houd apart.
  • Doe 200 gram zelfrijzend bakmeel in een kom. Snij 3 bosuien en een rode peper in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper voor een minder scherpe smaak. Voeg de bosui en rode peper toe aan het bakmeel.
  • Breek 2 eieren en voeg toe aan het bakmeel en doe er 200 gram hüttenkäse bij. Roer met een garde door elkaar. Voeg een scheut melk toe en roer tot je een dik beslag overhoudt. Het moet zo dik worden dat het beslag aan je garde blijft hangen, maar er ook weer makkelijk vanaf valt. Als het beslag te dik is, voeg je nog wat melk toe. Roer er tot slot zout en peper door.
  • Verhit in dezelfde koekenpan een klein beetje zonnebloemolie en doe per pannenkoekje 2 eetlepels van het beslag in de pan. In een grote koekenpan kun je op die manier 3 of 4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar en bruin.
  • Leg 1 pannenkoekje op een bord en doe er een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met schenkstroop. Leg het volgende pannenkoekje erop en leg er opnieuw een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met maple syrup.

Glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit

  • Snij per glas 2 à 3 aardbeien in plakjes en leg op de bodem van het glas. Voeg achtereenvolgens 2 eetlepels Griekse yoghurt toe, 2 eetlepels granola, 2 eetlepels Griekse yoghurt en tot slot een handje bosbessen. Garneer met de zest van een limoen.

Video

5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel