Go Back
+ servings
3x-makkelijke-en-heerlijke-paasbrunch-recepten

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

Voor deze paasbrunch, die natuurlijk ook op een luie zondagmorgen geweldig is, maak ik drie makkelijk te bereiden recepten die heerlijk zijn, zo op tafel staan en waarmee je je huisgenoten of gasten echt kunt verrassen.Deze drie fantastische brunch recepten bestaan uit: Eggs in a basket, gevulde kaiserbroodjes met ei, bacon en kaas.Bladerdeegrolletjes met gerookte zalm, pesto en pijnboompitjes.Wentelteefjes met Griekse yoghurt, agave siroop en vers fruit.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Eggs in a basket

  • 4 (afbak)kaiserbroodjes
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 1 zakje geraspte kaas
  • zout en peper
  • peterselie optioneel

Zalmrolletjes met pesto

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 potje (verse) pesto
  • 1 verpakking pijnboompitten
  • 1 verpakking gerookte zalm

Wentelteefjes met Griekse yoghurt en vers fruit

  • 4 (oude) boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 scheutje vloeibare boter
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Agave siroop of honing
  • verse fruit zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, rode bessen, e.d.

Instructies
 

Eggs in a basket

  • Snij een rond gat aan de bovenkant van elk kaiserbroodje. Druk het brood aan de binnenkant een beetje plat.
  • Leg in elk broodje een plakje ontbijtspek. Dat kun je aan de zijkant laten overhangen.
  • Breek een ei in een schaaltje. En laat het ei voorzichtig in het gat van een broodje glijden. Doe dit ook met de andere broodjes. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet de bakplaat 25 minuten in de oven op 200 graden. Haal na 15 minuten de bakplaat er even uit en strooi geraspte kaas op de bovenkant van de broodjes. Probeer daarbij de dooier een beetje vrij te houden.
  • Bestrooi de broodjes na bereiding optioneel met fijngesneden peterselie.

Zalmrolletjes met pesto

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven.
  • Laat 4 plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien, maar niet helemaal omdat je er dan niet meer goed kan werken. Haal het beschermlaagje van het bladerdeeg af en leg het plakje op de bakplaat. Maak een ander plakje bladerdeeg eraan vast door het bij de rand net iets te laten overlappen en het aan te drukken.
  • Smeer het oppervlak van het bladerdeeg in met pesto. Bestrooi het met pijnboompitjes. Leg er gerookte zalm op. Snij daarna het belegde bladerdeeg in stroken van ± 2 vingers dik. Rol de stroken luchtig op tot rolletjes.
  • Verdeel de rolletjes met de open kant naar boven op de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.
  • Tip. Je kunt het bakken van de zalmrolletjes combineren met de Eggs in a basket (hierboven beschreven) door de zalmrolletjes in de oven te zetten als de ei-broodjes nog 15 minuten moeten bakken.

Wentelteefjes met Griekse yoghurt en vers fruit

  • Snij met een uitsteker rondjes uit 4 (oude) boterhammen.
  • Klop 2 eieren los met een vork.
  • Verhit een scheutje vloeibare boter in een koekenpan. Haal de broodrondjes door het ei en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in de pan.
  • Haal de broodrondjes uit de pan laat ze een beetje afkoelen op een bord.
  • Smeer ze in met een lepel Griekse yoghurt en spuit er een klein beetje Agave siroop over. Beleg met vers fruit zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, rode bessen, e.d.

Serveren

  • Rankschik alle drie de gerechtjes per persoon op een mooi bordje.

Video

TIP

Probeer ook deze fantastische brunch recepten eens
Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel